Un francez, deferit justiției, iar un moldovean anunțat în căutare pentru proxenetism

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procuratura municipiului Chișinău a finalizat urmărirea penală și a trimis în judecată cauza penală de învinuire a unui cetățean al Franței, reținut acum o lună pentru proxenetism. În prezent, acesta este cercetat în stare de arest preventiv, iar complicele acestuia – cetățean al Republicii Moldova, este anunțat în căutare internațională. De notat că, în cadrul acțiunilor de urmărire penală procurorii au acumulat probe care confirmă faptul comiterii, de către cei doi, a unor acțiuni similare și în privința altor tinere din Republica Moldova, care ar fi fost racolate pentru a se prostitua în Franța.

Potrivit probatoriului, în luna ianuarie 2018, după ce a făcut cunoștință, pe o rețea de socializare, cu o tânără de 19 ani din Chișinău, inculpatul, împreună cu un cetățean al Republicii Moldova, i-au fixat acesteia o întâlnire într-un local din capitală. Aflând că are o situație materială precară, cetățeanul francez i-a promis fetei că are șansa să-și schimbe viața dacă îl va urma la Paris, unde urmează să presteze servicii sexuale contra a 55 de euro per client, într-un apartament închiriat în acest scop, iar complicele său moldovean, urmând să-i asigure paza.

Primind acordul tinerei, acesta i-a procurat bilet de avion pe cursa Chișinău-Paris, însă călătoria nu a avut loc, deoarece acțiunile acestuia au fost curmate, fiind reținut la Chișinău.

Pentru aceste acțiuni, legislația Republicii Moldova prevede de la 4 până la 7 ani de detenție.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...