(video) Salvatorii și pompierii la datorie. Cum se circulă pe traseele din țară și ce trebuie să facă șoferii care s-au pornit la drum

salvatori drumuri

140 unități de tehnică și 400 de persoane gata să intervină pentru acordarea ajutorului oamenilor aflați în situații de risc. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI monitorizează situația din întreaga țară în contextul condițiilor meteorologice cu temperaturi joase și averse de zăpadă.

Astfel, salvatorii și pompierii sunt la datorie pentru a acorda asistența necesară persoanelor aflate în dificultate. Iar starea de pregătire a fost verificată de conducerea IGSU în frunte cu general – maior Mihail Harabagiu, care a îndemnat angajații să fie receptivi la solicitările cetățenilor.

Amintim că, pe parcursul zilei de 27 februarie salvatorii au intervenit cel puțin în 13 situații pentru deblocarea și tractarea mijloacelor de transport. Intervenția acestora a fost necesară pe traseele din Vulcănești, Căușeni și Râșcani. Oamenii sunt îndemnați să fie precauți, să respecte regimul de viteză și să fie echipați corespunzător.

Mai mult, pentru siguranța cetățenilor traseele din țară urmează a fi patrulate de către angajați MAI, iar conducătorii auto sunt rugați să asculte mesajele autorităților. În situații cu risc sporit persoanele pot apela de urgență Serviciile 901 și 902.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente