Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.02.2018

Tudor Ulianovschi a avut o întrevedere cu Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu

Tudor Ulianovschi a avut o întrevedere cu Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu

În marja vizitei la Bruxelles, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a avut astăzi, 27 februarie 2018, o întrevedere cu Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu.

Referindu-se la rezultatele discuţiei cu privire la Republica Moldova la Consiliul Afacerilor Externe al UE, Ministrul Ulianovschi a declarat: „Concluziile Consiliului Uniunii Europene cu privire la Republica Moldova sunt cuprinzătoare, echilibrate și, pe lângă unele constatări, trasează prioritățile de cooperare pe viitor cu UE. Suntem determinaţi să întreprindem eforturi pentru a discuta primele progrese deja la următoarea reuniune a Consiliului de Asociere.”  

La rîndul său, Comisarul Creţu a remarcat: „Apreciez noile concluzii ale Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene privind Republica Moldova, care recunosc anumite progrese pe care țara le-a făcut. Totodată, doresc să încurajez autoritățile de la Chișinău să continue parcursul european, reamintind însă de nevoia implementării reformelor în domenii-cheie precum lupta împotriva corupției ori reforma sistemului judiciar.”

În cadrul discuţiei, au mai fost abordate subiecte legate de acţiunile întreprinse de către Republica Moldova pe dimensiunea cooperării regionale, inclusiv a angajamentelor asumate prin Acordul de Asociere RM-UE. Comisarul Creţu a exprimat speranța că Republica Moldova va fi la fel de angajată în continuarea cooperării regionale. „În egală măsură, este important ca Moldova să se implice cât mai activ și în cadrul Strategiei EU pentru Regiunea Dunării, mai ales că acum există și un coordonator național pentru acest program” a accentuat comisarul european.

De asemenea, oficialul moldovean a apreciat înalt sprijinul financiar acordat de Comisia Europeană pentru desfăşurarea proiectelor în domeniul infrastructurii, mediului şi energetic.

Potrivit MAEIE, Ministrul Tudor Ulianovschi a invitat-o pe Comisarul Corina Creţu să efectueze o vizită oficială la Chişinău, invitaţia fiind acceptată de oficialul european.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus