/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Moldova, „înghețată”. Sute de tone de material antiderapant, împrăștiate pe traseele naționale

missing
27 februarie 2018, ora 19:13

Odată cu intensificarea ninsorilor, autoritățile au demarat lucrări de deszăpezire a drumurilor naționale. Autoritățile dau asigurări că, momentan, toate drumurile sunt practicabile. În timpul zilei, la lucrările de deszăpezire au fost antrenate peste 70 de unități de tehnică și 92 de muncitori. Pe trasee au fost împrăștiate aproximativ 430 tone de material antiderapant.

În această dimineață, echipele de salvatori și pompieri au intervenit pentru deblocarea mai multor autoturisme, mai exact în patru cazuri. Nu avem înregistrate localități cu energia electrică deconectată, iar la postul vamal Vulcănești este sistată activitatea,”a declarat Diana Țuțu, ofițer de presă SPCSE.

Potrivit informațiilor de la Poliție, pe traseul Chișinău-Ungheni a avut loc un accident. În urma ciocnirii violente dintre un camion și un automobil, doi șoferi au suferit traumatisme ușoare.

Ministerul Educației a anunțat că, din cauza drumurilor înzăpezite, opt rute şcolare au fost suspendate, iar peste 200 de elevi nu au ajuns la școală. Rutele naționale, însă, nu au fost suspendate, iar șoferii sosiți în această dimineață la gările auto spun că drumurile au fost curățate.

Venim de la Șoldănești, traseul este bun. Am mers la intrarea în Chișinău vreo 40 de minute,” a spus un șofer.

La nord îi curat și bine, zăpadă nu-i. Aici este, începând de la Orhei. Sunt și trase necurățate, dar s-au apucat de treabă,” a menționat un alt șofer.

Ninge, dar transportul merge, îi tot normal. În sate este mai frig, dar rezistăm, așa țărănește. Facem focul în sobe și ne încălzim la „lejankă”,” a spus un șofer.

Șoferii susțin că, în pofida gerului, motoarele au pornit fără probleme astăzi dimineață.

Se pornește foarte bine, mașina îi ceas,” a spus un șofer.

Am „autonomkă”, și „suhaia” și „mocraia”. O programez, îi dau drumul și dimineața îi caldă. În salon e cald și bine, nu avem probleme”, a menționat un alt conducător auto.

În schimb, vânzători de la gările auto se plâng că nu prea au avut clienți astăzi.

Ceai, cafea nu are cine să cumpere. Oameni nu sunt, e frig și nu este nimeni,” a spus un vânzător.

În această dimineață și-au sistat activitatea punctele de trecere de tip debarcader Soroca-Țekinovka și Cosăuți-Iampoli din cauza formării podurilor de gheață pe râul Nistru. Meteorologii anunță că vremea rece se va menține până pe 15 martie pe întreg teritoriul țării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram