Scările de granit de la intrarea centrală în Parcul „Valea Morilor” vor fi reconstruite. Costul lucrărilor ajunge la 20 de milioane lei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Consiliul municipal Chișinău a aprobat azi Acordul de grant pentru finanțarea lucrărilor de reconstrucție a scărilor din granit din Parcul „Valea Morilor”. Potrivit proiectului, plăcile de granit nu vor fi înlocuite, ci doar demontate, reparate și puse la loc, fapt pentru care primăria intenționează să cheltuie aproape 20 de milioane de lei, 95% dintre care vor constitui un grant oferit de Primăria municipiului București. Implementarea proiectului va începe în luna martie curent, iar lucrările vor fi executate pe parcursul a 14 luni.

Potrivit deciziei CMC, Primăria municipiului Chişinău îşi asumă cheltuielile în proporție de 5 la sută din valoarea totală a proiectului, ceea ce constituie circa 945 mii lei lei, dar şi cheltuielile de proiectare, asistență tehnică, lucrări de efectuare a expertizelor documentației de proiect și supraveghere tehnică a lucrărilor de execuție.
Grosul sumei va constitui însă un grant în valoare de peste 18 milioane 970 mii lei (sau peste 920 mii EURO) din partea Consiliului local Sectorul I Bucureşti. La 18 decembrie 2017, Consiliul local Sectorul I Bucureşti a decis finanţarea proiectului „Reconstrucţia Scării de granit din municipiul Chişinău, Republica Moldova, parte a proiectului Reconstrucţia lacului de acumulare „Valea Morilor”, tranşa a IV-a”.

Finanţarea lucrărilor de reconstrucţie a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor” are loc în baza Înţelegerii de cooperare încheiată între Sectorul I al municipiului Bucureşti, România şi Pretura sectorului Centru al municipiului Chişinău.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...