Peste 140 de angajați au cercetat concomitent celulele Penitenciarului Leova. Ce obiecte interzise au fost ridicate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 140 de angajați ai Departamentului Instituțiilor Penitenciare împreună cu colaboratorii de poliție din cadrul IP Botanica, dar și cu sprijinul Detașamentului mixt zona Centru și Sud și a Detașamentului cu Destinație Specială „Pantera” au efectuat, în această dimineață, percheziții în celulele deținuților Penitenciarului nr.3-Leova. Percheziția a fost autorizată de judecătoria Chișinău, pentru a ridica obiecte și alte mijloace probatorii în cadrul unei cauze penale în desfășurare.

Astfel, în urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate: 16 telefoane mobile, 3 cartele SIM, 3 accesorii pentru telefoane, 180 litri de alcool produs în condiții improvizate și un plic cu substanță vegetală de culoare verde. Toate obiectele ridicate au fost documentate pentru luarea unor decizii conform legislației.

Nu au fost înregistrate opuneri sau împotriviri ale deținuților la cerințele legale ale personalului penitenciar.

De menționat că, activitățile desfășurate de Departamentul Instituțiilor Penitenciare sunt măsuri necesare pentru siguranța penitenciarelor, ordinea și disciplina în rândul deținuților, precum și pentru protejarea vieții și sănătății acestora, a personalului locului de deținere și a oricăror altor persoane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...