/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ O fostă magistrată îi cere 240 de mii de lei ex-procurorului Ivan Diacov. Ar fi calomniat-o

missing
27 februarie 2018, ora 16:54

Ivan Diacov a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că Lilia Vasilevici îi cere cei 240 de mii de lei atât pentru calomnie, cât și pentru că a rămas fără salariu, după ce învinuirile acuzatorului au grăbit plecarea ei din funcție.

Dna Vasilevici cea care vrea să îi plătesc salariu. Pentru ce? Că ea a calicit oamenii?” a spus Ivan Diacov, fost procuror al municiupiului Chișinău.

Potrivit lui Diacov, printre victimele Liliei Vasilevici, se numără și fostul ministru al Apărării, Valeriu Pasat, condamnat la închisoare în dosarul MIG-urilor, vândute americanilor. Ulterior, acesta a fost achitat de celelalte instanțe, iar CEDO a dictat 12 mii de euro în calitate de despăgubiri pentru rele tratamente.

Iată dna Vasilevici i-a dat lui Pasat 10 ani, 2 ani omul a șezut, mama lui a murit. Cum în ce formă îi va întoarce ea? Dar niciodată și nicicum,” a adăugat Diacov.

Diacov susține că Vasilevici nu a fost demisă din vina lui. Decizia îi aparține Consiliului Superior al Magistraturii, pe care fostul procuror avea grijă să-l informeze ori de câte ori considera că judecătoarea aplica eronat articolele din lege.

Dumneaei nu cunoaște legislația. Nu am eliberat-o eu, da eu am informat societatea, am scris iată este raportul la CSM. Eu am informat, nu eu am făcut ordinul,” a adăugat Diacov.

Lilia Vasilevici a fost demisă prin decret prezidențial în 2015, pentru abatere disciplinară. Un an mai târziu, aceasta a vrut să devină avocat, însă a fost refuzată din cauza că nu ar fi avut o reputație ireproșabilă. Vasilevici nu a fost de găsit pentru comentarii.

De partea cealaltă, ex-procurorul municipal, Ivan Diacov, a mai fost acționat în judecată de către Asociația Procurorilor după ce, într-un interviu, a spus că acuzatorii sunt corupți și intentează dosare pentru a face bani.

Ivan Diacov este fratele președintelui de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov. El a activat în calitate de procuror timp de 35 de ani. La sfârșitul anului 2015, Ivan Diacov și-a dat demisia din funcția de procuror al municipiului Chișinău, în semn de protest.

Asta chiar dacă până la expirarea mandatului nu-i mai rămâneau decât trei zile. Diacov a spus că renunță și la distincțiile acordate de stat, „Crucea pentru Merit” și „Gloria Muncii”. După plecarea sa din funcție, Diacov a criticat, deseori, sistemul din care a făcut parte.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram