Premierul bulgar Boiko Borisov pledează pentru extinderea UE în Balcani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul bulgar Boiko Borisov, a cărui țară asigură în prezent președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene, a pledat luni, la Londra, pentru aderarea țărilor din Balcani la UE, pe care le-a calificat drept „elevi excelenți”, transmite AFP.

„Noi toți am încercat să demonstrăm că putem fi elevi excelenţi care garantează statul de drept, concurenţa şi dezvoltarea economică şi că merităm să facem parte din UE”, a afirmat Borisov, referindu-se la Macedonia, Serbia, Albania, Muntenegru, Bosnia şi Kosovo.

El s-a exprimat la Londra alături de alţi şefi de guvern din regiunea Balcanilor în cadrul unei conferinţe organizate de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) cu privire la investiţiile Occidentului în Balcani.

Aceste declaraţii survin pe fondul turneului în Balcani început duminică de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ocazie cu care şeful executivului comunitar se va întâlni cu liderii celor şase ţări balcanice aspirante la integrarea în UE.

„Balcanii Occidentali sunt ţări prietene, aliate, şi parteneri care au o perspectivă europeană”, a declarat Juncker duminică, la Tirana, fără însă a avansa o dată a viitoarei extinderi a forului comunitar, transmite Agerpres.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...