/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ O șansă pentru oamenii străzii. Persoanele fără adăpost primesc hrană, ceai fierbinte și adăpost

27 februarie 2018, ora 16:36

Odată ajunși la azilul de pe strada Haltei, oamenii fără adăpost sunt examinați de un medic, iar ulterior sunt așteptați la masă, unde primesc hrană și un ceai fierbinte.

Aici mi-am găsit de lucru. Sunt măturătoare. Și fac curat prin scările blocurilor. Aici e foarte bine. Ne hrănesc de patru ori pe zi. Poți să faci baie, să dormi. Este și medic care are grijă de noi,” a spus o femeie.

Este cameră de odihnă, baie, spălătorie. Sunt de toate. La noi în cameră e cald,” a spus un bărbat.

Acum seara avem salată din varză, mămăligă cu sos și pârjoală din pește,” a menționat o altă femeie.

După ce au mâncat și au făcut baie, locatarii azilului se retrag prin camerele de la etajul doi.

Mi se oferă plapumă, lenjerie de pat, tot. Toată ziua stau sub plapumă. Eu iubesc să fie cald. Îngheț repede,” a mărturisit o femeie.

Noi avem de toate. Perne, plapume. La toți ni se dau haine, paltoane, scurte, eșarfe, căciuli, tot ce ne trebuie,” a adăugat o femeie.

Cu câteva minute în urmă a venit o persoană necunoscută. Două femei, de fapt. Au adus acești saci cu haine, nici nu știu ce este aici. Au spus că sunt haine de iarnă pentru beneficiari, haine bune de iarnă,” a mărturisit un bărbat.

Capacitatea centrului de găzduire a persoanelor fără adăpost este de 140 de paturi, comparativ cu 120 câte erau până nu demult. Pentru a face față solicitărilor, autoritățile au amenajat un cort în curtea centrului, acolo unde, la amiază, oamenii străzii primesc mâncare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram