18:34:55 23.04.2024
Stiri

VIDEO // Premierii Viorica Dăncilă și Pavel Filip au ajuns la concluzia că există un POTENȚIAL nevalorificat în ceea ce privește comerțul bilateral

Economie 27.02.2018 16:00 Vizualizări2019 Autor: Ziarul National
VIDEO // Premierii Viorica Dăncilă și Pavel Filip au ajuns la concluzia că există un POTENȚIAL nevalorificat în ceea ce privește comerțul bilateral captură privesc.eu


Premierii Viorica Dâncilă și Pavel Filip sunt satisfăcuți de dezvoltarea dimensiunii investiționale a relației dintre România și R. Moldova, dar afirmă că există loc pentru mai bine și că în această direcție se va munci mai mult.

„Există potențial semnificativ de colaborare pe acest palier, iar beneficiile vor fi resimțite direct și la nivel de cetățeni. Dorim să punem bazele unui parteneriat consistent și durabil în acest domeniu, iar Asociația Investitorilor Români transmite un mesaj clar către alți investitori din UE să vină în R. Moldova”, a declarat prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, astăzi, în cadrul evenimentului de lansare a Asociației Investitorilor Români din R. Moldova.

De asemenea, premierul a subliniat că R. Moldova este a patra piață de desfacere pentru mărfurile românești. „La finele anului 2017, exporturile românești în R. Moldova au reprezentat 1 miliard de dolari, iar comerțul bilateral s-a ridicat la valoarea de 1,7 miliarde de dolari. Eu cred că potențialul nostru este mult mai mare”, a precizat sursa citată.

La rândul său, premierul Pavel Filip a declarat că Guvernul R. Moldova a întreprins mai multe măsuri pentru crearea celor mai bune condiții potențialilor investitori. „Așa cum a spus premierul Dăncilă, nu suntem satisfăcuți de nivelul actual al relațiilor pe dimensiunea investițională și vom depune eforturi ca acestea să fie în creștere. Noi vom înlătura toate constrângerile care mai există, pentru ca să vină cât mai multe investiții în R. Moldova. Salut lansarea Asociației Investitorilor Români și vă încurajez să deveniți membri ai Consiliului Economic pe lângă prim-ministru”, a spus Pavel Filip.

Președintele de onoare al Asociației Investitorilor Români, ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, a spus că Asociația a fost fondată pe 24 ianuarie curent și este formată de 14 companii cu capital din România.

„E vorba de companii care au o cifră de afaceri de 2,7 miliarde de euro și cu 21 de mii de angajați. Investițiile totale ale acestor 14 companii în R. Moldova se ridică la peste 76 de milioane de euro și au o cifră de afaceri de 186 de milioane de euro. Aceste companii asigură locuri de muncă la peste 1 300 de angajați. Lansarea acestei Asociații reprezintă un eveniment important pentru mediul de afaceri de pe ambele maluri ale Prutului. Oamenii de afaceri din România trebuie să cunoască ce oportunități le oferă R. Moldova”, a conchis Ambasadorul Ioniță.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md