Au pornit pe jos în Ucraina, ocolind punctul de frontieră pentru că „părinții s-ar opune dragostei” dintre ei. Doi tineri, reținuți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi tineri moldoveni, fără acte de identitate, au fost prinși de polițiștii de frontieră în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera de stat. Cercetările ulterioare au scos la iveală și faptul că unul dintre aceștia era căutat de Poliție pentru săvârșirea unui infracțiuni ușoare pe teritoriul Republicii Moldova.

În dimineața zilei de 26 februarie curent, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Ocnița, aflată în misiune de supraveghere a graniței moldo-ucrainene, a observat două persoane care înaintau pe jos spre ieșirea din țară. La aproximativ 30 metri de linia frontierei de stat, polițiștii de frontieră au acționat și persoanele au fost reținute. Deoarece, acestea nu dețineau nici un act de identitate, dar și nici nu-și puteau justifica scopul aflării în zona de frontieră, au fost conduși la Sector pentru cercetările ce se impun.

Astfel, în rezultatul investigațiilor s-a constatat că este vorba despre doi cetățeni moldoveni, de etnie romă, cu vârste de 20 și 25 de ani, locuitori ai orașelor Glodeni și Edineț. În cadrul audierilor, persoanele au recunoscut că intenționau să ajungă ilegal în Ucraina, deoarece nu au perfectate documentele de călătorie, dar și din considerentul că părinții s-ar opune dragostei dintre aceștia. Însă, cercetările adiționale au scos la iveală faptul că tânărul este dat în căutare de Inspectoratul de Poliție Edineț pentru comiterea infracțiunii de furt.

În prezent, persoanele sunt cercetate penal pentru tentativa trecerii ilegale a frontierei de stat, și riscă amendă de 750 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani. Totodată, bărbatul a fost deferit organului de poliție pentru luarea măsurilor legale ce se impun.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...