12:33:09 29.03.2024
Stiri

„Transgaz” din România, care preia „Vestmoldtransgaz” din R. Moldova, a anunțat suma pe care o va investi în construcția gazoductului Ungheni-Chișinău

Economie 27.02.2018 15:00 Vizualizări2346 Autor: Ziarul National
„Transgaz” din România, care preia „Vestmoldtransgaz” din R. Moldova, a anunțat suma pe care o va investi în construcția gazoductului Ungheni-Chișinău


Comisia pentru desfășurarea concursurilor de privatizare a întreprinderii de stat „Vestmoldtransgaz” a anunțat, ieri, că întreprinderea moldovenească SRL „Eurotransgaz” și compania românească „Transgaz” SA, ca asociat unic, a fost anunțat câștigător al competiției.

SRL „Eurotransgaz” și-a confirmat intenția de a-și asuma obligația construcției gazoductului Ungheni-Chișinău în următorii doi ani și angajamentul de a investi în acest scop până la 93 de milioane de euro.

Premierul Pavel Filip a declarat astăzi, la întrevederea pe care a avut-o cu premierul României, Viorica Dăncilă, care efectuează o vizită la Chișinău, că prin intermediul acestui exercițiu, „Transgaz” România și statul român și-au reconfirmat bunele și serioasele intenții de a contribui la creșterea securității energetice a statului nostru.

Potrivit lui Pavel Filip, „această investiție ne va permite să diversificăm sursele de import a gazelor naturale, fapt care stă la baza securității energetice a unui stat. Va avea de câștigat nu doar investitorul, nu doar statul român sau Republica Moldova, dar, în final, vor avea de câștigat consumatorii de gaze naturale, cetățenii Republicii Moldova”.

La rândul său, premierul român, Viorica Dăncilă, a afirmat că „operaționalizarea interconectorului Ungheni-Chișinău reprezintă o prioritate „nu numai pentru București și Chișinău, ci este un proiect major, cu relevanță regională pe agenda Uniunii Europene în cadrul politicii privind dimensiunea estică”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md