Proiect „grandios” marca PD: Câte 740 de metri de drum pentru fiecare sat până la finele anului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

De-i frig, de plouă de bate vântul, Partidul Democrat și-a propus să repare și să construiască până la finele anului în jur de 1.200 de km de drum în fiecare sat din Republica Moldova în cadrul unui proiect numit „Drumuri bune pentru fiecare sat”. Aceasta ar presupune reabilitarea a câte patru kilometri de drum în fiecare zi, începând chiar de astăzi, în pofida ninsorii de afară, și terminând pe 31 decembrie. Totuși, raportând la cele peste 1.600 de sate și comune din țară, aceasta înseamnă câte 740 de metri de drum pentru fiecare.

Anunțul proiectului „grandios” a fost făcut azi de către președintele PDM, Vlad Plahotniuc. Potrivit acestuia, „este cel mai ambițios și cel mai mare proiect de infrastructură sau de îmbunătățire a infrastructurii în țară, de la independență și până în prezent”. Astfel, în pofida anului electoral, PD-ul își propune să construiască sau să repare (în funcție de necesitate) circa 1.200 de km de drumuri, ceea ce ar fi „o promisiune pe care noi, partidul de guvernământ, am făcut-o cetățenilor noștri”. „Încă de anul trecut noi am anunțat că planificăm un proiect fără precedent, foarte important pentru oameni, și anume „Drumuri bune pentru fiecare sat””,a declarat Plahotniuc de la tribuna din noul sediu al PDM.

„Partidul Democrat și coaliția de guvernare, are toată capacitatea și determinarea să ducă acest proiect la un bun sfârșit. În jur de 1.200 km de drumuri vor fi reparate sau construite în cadrul acestui program, iar acesta este doar începutul. Deoarece noi planificăm să extindem acest proiect și anii următori pentru a lărgi și mai mult rețeaua de drumuri bune pentru satele Moldovei. Anul acesta noi vom face drumuri în fiecare sat, iar anul viitor vom extinde acest proiect și pentru drumurile centrale raionale, indiferent de culoarea politică a primarului din localitate. Pentru că guvernarea actuală lucrează pentru toți cetățenii noștri, indiferent de opțiunile lor politice”, a mai afirmat triumfalist liderul formațiunii.

Deși a precizat că mai multe detalii cu privire la acest proiect vor fi oferite zilele următoare, „cum va fi demarat proiectul”, un calcul simplu arată că 1.200 de km de drum împărțite pentru fiecare dintre cele 1612 de sate și comune existente în țară, ar fi cam câte 0,74 km sau 740 de metri de drum pentru fiecare sat din Moldova. Cu toate acestea, dacă ar începe azi, ar lucra zilnic, inclusiv week-end-urile și zilele de sărbătoare, guvernarea ar trebui să repare zilnic circa 3,9 km de drum până în ajunul anului nou.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...