Românii de la Transgaz ar putea privatiza compania care administrează gazoductul Iaşi-Ungheni

27 februarie 2018, ora 14:38

Ziua de ieri, 26 februarie, comisia pentru desfășurarea concursurilor de privatizare a anunțat rezultatele concursurilor, unde SRL EuroTransGaz, în care asociat unic este Transgaz SA România a devenit câștigătorul acestei competiții. Prin intermediul acestui exercițiu trebuie să recunoaștem că Transgaz și statul român și-a confirmat bunele și serioasele intenții de a contribui la creșterea securității energetice a statului nostru”, a declarat Filip.

Vestmoldtransgaz a fost scoasă la privatizare pentru 180 de milioane de lei. Cumpărătorul, în cazul dat Transgaz, va avea obligaţia de a investi în companie 93 de milioane de euro, pe durata primilor doi ani după preluarea acesteia.

Menționăm că, Transgaz a înfiinţat, pe 18 decembrie, o filială în Republica Moldova, denumită EuroTransgaz. În documentul de înfiinţare se arată că printre principalele obiective de activitate ale noului agent economic sunt producerea, transportul, distribuţia, stocarea şi furnizarea gazelor naturale, transporturi prin conducte, depozitări, precum şi activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram