Consiliile Raionale și Municipale de tineret vor lansa un sondaj cu privire la necesitățile tinerilor din localități

28423823_1787038321346821_5534155336340209494_o

În perioada 24-25 februarie, membrii Consiliului Raional al Tinerilor din Florești au găzduit Conferinţa Naţională „Consolidarea Capacităților Rețelei Consiliilor Raionale/Municipale ale Tinerilor”. În cadrul acestui eveniment au fost stabilite atât rezultatele pe parcursul anului trecut, priorităţile pentru anul 2018, cât și formulate recomandări din partea specialiștilor de tineret.

Pe durata celor două zile, reprezentanții consiliilor din 14 raioane/municipii din Moldova au avut ocazia să se implice la workshopuri, paneluri de discuții care au acoperit teme ca: rolul lor în procesul de elaborare a bugetelor publice pe componenta de tineret, mecanisme de identificare a necesităților tinerilor și provocările cu care se confruntă tinerii în comunicarea cu autoritățile publice locale.

În perioada ce urmează, Consiliile Raionale/Municipale ale Tinerilor (CR/MT-urile) vor lansa sondajul cu privire la necesitățile tinerilor și se vor implica în procesul de elaborare și aprobare a bugetului pe componenta tineret, în vederea satisfacerii nevoilor identificate.

De asemenea, a avut loc investirea în funcție a noului președinte al organizației, Cristina Boțan și alegerea secretarului general, Dumitru Juraveli.

Momentul care a încheiat partea oficială a evenimentului a fost transmiterea preșidenției către Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău, unde  urmează să fie organizată, următoarea conferință, în luma mai. Detalii privind activitatea CR/MT-urilor puteți urmări pe pagina de facebook a Rețelei Naționale a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova.

Printre invitați s-au numărat: Radu Rebeja- Secretar de Stat, Ministerul Educației Culturii și Cercetării, Constantin ȚURCANU, Consultant principal, Direcţia Tineret, Ministerul Educației Culturii și Cercetării, dar și Ștefan PANIȘ, Preşedinte al Raionului Florești.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente