/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Școlile și grădinițele din București vor fi închise pentru toată săptămâna din cauza vremii

missing
27 februarie 2018, ora 14:05

„În ceea ce priveşte unităţile de învăţământ private, acestea îşi vor putea anunţa propriile decizii către părinţi şi rugămintea ar fi să le facă publice în această zi”, a precizat primarul.

Gabriela Firea a mai precizat că în situaţiile deosebite, în care familiile nu au la cine să apeleze, pot să transmită solicitarea la numărul de telefon 0800.800.868. Varianta luată în calcul este ca un asistent social să supravegheze mai mulţi copii de pe aceeaşi scară de bloc.

„Primăria Generală, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială, cu ajutorul primăriilor de sector, va găsi soluţii punctuale pentru acele familii care nu au găsit pe nimeni din familie care să supravegheze copiii. Facem acest gest, acest pas, tocmai pentru a demonstra încă o dată că ne pasă. (…) Propunerea ar fi ca aceşti copii să nu fie scoşi, totuşi în ger, de minus 20 grade, şi în urma apelurilor pe care le primim, şi vi le comunicăm şi dumneavoastră, vom organiza la nivel de scară de bloc, într-un apartament, cu un asistent social, supravegherea acestor copii, până în momentul în care părinţii vin la serviciu”, a precizat Firea.

Ea a subliniat că măsura închiderii şcolilor este luată pentru a-i proteja pe copii şi pe profesori, într-o perioadă în care există multe cazuri de viroză şi gripă.

Bucureștiul şi 12 judeţe din sudul şi estul României se află pentru a doua zi consecutiv, sub atenţionare cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram