19:25:06 28.03.2024
Stiri

Încă 80 de mii de lei în buget: CCA a amendat și doi distribuitori pentru că au continuat să retransmită inclusiv emisiunile „Russia Today”

Social 27.02.2018 13:39 Vizualizări1513 Autor: Ziarul National
Încă 80 de mii de lei în buget: CCA a amendat și doi distribuitori pentru că au continuat să retransmită inclusiv emisiunile „Russia Today”


Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a amendat cu câte 40 de mii de lei doi distribuitori de servicii audiovizuale din R. Moldova, pentru că nu s-au conformat noilor prevederi din Codul Audiovizualului.

Este vorba de „TV-BOX” SRL și „MEGATRAFIC” SRL care retransmit, contrar prevederilor din Codul Audiovizualului, programe televizate cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care nu sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Potrivit membrilor CCA, „TV-BOX” SRL retransmite Arirang World și KBS World, iar „MEGATRAFIC” SRL – postul de televiziune Russia Today Documentary.

Amintim că, în aceeași ședință de ieri, CCA a amendat cu 50 de mii de lei administrația postului „RTR-Moldova” care preia știri produse la Moscova și le prezintă pe teritoriul R. Moldova ca produs propriu.

Noile modificări la Codul Audiovizualului, care sporesc securizarea spațiului informațional al R. Moldova, au intrat în vigoare pe 12 februarie curent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md