(foto, video) Concursul video pentru tineri #FiiOaspeteleNostru și-a desemnat câștigătorii. Cine sunt aceștia

nik-1060

Elevii din Moldova sunt entuziasmați să-și promoveze țara, ca destinație turistică. Au demonstrat-o participanții la concursul video pentru tineri, desfășurat în cadrul campaniei naționale „FiiOaspeteleNostru”.

Concursul a provocat adolescenții din țară să descopere cele mai pitorești locuri din Moldova, să le filmeze într-un mod ingenios, îndemnând, totodată, turiștii străini să ne viziteze țara. La concursul desfășurat între 1 decembrie – 15 ianuarie s-au înscris 13 echipe participante, iar autorii celor mai reușite spoturi au fost premiați în cadrul unei ceremonii oficiale, care a avut loc la Centrul de Informare Turistică din Chișinău.

Locul I și premiul mare, un zbor cu balonul cu aer cald, i-a revenit echipei lui Pavel Bas din r. Drochia. Pentru a realiza filmulețul, adolescentul a vizitat 5 destinații turistice din țară, printre care Parcul Țaul din Dondușeni, Cetatea Soroca și Orheiul Vechi. Pe fundalul acestora, tânărul și-a îndemnat semenii „să iasă din zona de confort și să descopere Moldova”.

nik-1062

„Am decis să participăm la acest concurs din mai multe motive. Pe de o parte, am vrut să vizităm locurile pitorești și să descoperim Republica Moldova, iar pe de altă parte, am vrut să facem o faptă bună și premiul pe care l-am câștigat, călătoria cu balonul cu aer cald, o vom dona copiilor de la Spitalul Oncologic”, a menționat Pavel Bas, câștigător.

Argintul a ajuns în mâinile Anei-Maria Brânză, pentru care peisajele din nordul Moldovei au fost o sursă de inspirație. Spotul elevei aduce în prim plan văile și colinele din lunca Prutului, dar și grota din satul Duruitoarea Veche, raionul Râșcani, o așezare umană din epoca de piatră.

Cel de-al treilea câștigător al concursului este Iuliana Sipitca. În filmulețul său, eleva a vorbit în versuri despre satul său natal Gura-Bâcului, o localitate pitorească de pe malul drept al Nistrului, unde se revarsă râul Bâc.

Concursul „FiiOaspeteleNostru” a fost promovat intens pe rețelele de socializare. Prin urmare, organizatorii au oferit o mențiune pentru autorul celui mai „viral” spot. Este vorba despre Dan Clipa, care a realizat un colaj video din panorame ale Chișinăului.

Laureații au fost desemnați de un juriu format din reprezentanți ai organizatorilor – USAID, Ambasada Suediei la Chișinău, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării – și experți social media.

Proiectul de Competitivitate din Moldova, este finanțat de USAID și Guvernul Suediei, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, dar și Asociația Națională pentru Turism Receptor (ANTRIM).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente