Dragostea e oarbă! Un deținut din Bălți a convins o tânără să-i transmită bunuri de peste 40 mii de lei pentru a se elibera înainte de termen

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un deținut al Penitenciarului din Bălți a fost condamnat pentru escrocherie în proporții considerabile, comisă după gratii. Acesta ar convins o tânără pe care o cunoștea doar telefonic că are nevoie de bani pentru a se elibera înainte de termen, iar astfel i-a cauzat un prejudiciu de peste 40 de mii de lei. Recent, prin sentința Judecătoriei Drochia, sediul Glodeni, inculpatul a fost condamnat la 3 ani de închisoare, iar pedeapsa definitivă fiindu-i stabilită de 6 ani. Prin aceeași sentință s-a dispus încasarea de la inculpat în folosul părții vătămate a sumei prejudiciului material cauzat prin infracțiune.

Potrivit probelor administrate de procurori, în iunie 2016, ispășindu-și pedeapsa pentru o infracțiune similară, deținutul a făcut cunoștință cu o tânără prin telefon. În continuare, prin înșelăciune și abuz de încredere, inculpatul i-a comunicat victimei că are nevoie de bani pentru a se elibera înainte de termen din detenție. Astfel, cunoscând că tatăl victimei are aparataj muzical, inculpatul a convins tânăra să-i împrumute aparatajul în valoare de 44 de mii lei, acesta fiind ulterior preluat de o persoană terță. După ce a înțeles că a fost deposedată de bunuri, tânăra a anunțat oamenii legii.

Fiind audiat de procurori, deținutul, în vârstă de 21 de ani, și-a recunoscut pe deplin vinovăția.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...