Primele versiuni de iPhone aveau un ecran de 3,5 inch, iar Apple a rămas la dimensiunile reduse chiar şi în primii ani în care concurenţa scotea aşa-numitele phablet-uri. Între timp, Apple ar putea ajunge să deţină unul dintre cele mai mari smartphone-uri de pe piaţă.

Conform Bloomberg, Apple va lansa în toamnă, alături de alte două modele, un iPhone cu ecran de 6,5 inch. Acesta ar urma să păstreze construcţia şi principalele caracteristici ale lui iPhone X.

Cel mai mare iPhone în momentul de faţă are 5,8 inch, iar modelul de 6,5 inch, care ar trebui să fie prezentat în toamnă, ar urma să aibă un ecran OLED cu rezoluţie de 2.688 x 1.242 pixeli.

Alături de modelul de 6,5 inch, Apple ar mai lansa alte două modele: o versiune actualizată a lui iPhone X şi un model mai ieftin care, conform estimărilor actuale ar putea să coste între 700 şi 800 de dolari.

Toate cele trei telefoane ar urma să aibă Face ID, ceea ce înseamnă că 2018 ar fi anul în care Apple renunţă, cel puţin la nivelul smartphone-urilor, la senzorul de amprentă şi sistemul Touch ID.

Modelul mai ieftin ar păstra designul cu rame înguste al lui iPhone X şi ar folosi un ecran de 6,1, însă acesta nu va fi de tip OLED, ci LCD. De asemenea, în cazul acestuia rama din oţel inoxidabil ar urma să fie înlocuită că una din aluminiu.

De asemenea, există informaţii conform cărora Apple ar lua în considerare suportul dual SIM pentru modelul de 6,5 inch, însă la de posibil este să se opteze pentru eSIM (SIM electronic care elimină nevoia unei cartele fizice emise de operator).