Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor 2018”. Ce evenimente te așteaptă la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”

Martisor
Foto: giurgiuveanul.ro

Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor” revine tradițional pe scenele din Chișinău. Evenimentele în cadrul festivalului vor dura 10 zile și sunt organizate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în comun cu instituțiile concertistice din subordine.

Filarmonica Națională a pregătit pentru adevărații melomani o serie de concerte de neuitat. În perioada 02 – 10 martie, pe scenele Filarmonicii vor păși artiști, ansambluri și nad-uri de talie națională și internațională.

#2 martie, ora 18:00

Seara de deschidere a festivalului – Concert vocal-simfonic – în cadrul căreia ariile, duetele și corurile din operele celebre și îndrăgite vă vor transpune în lumea magică a teatrului liric

# 4 martie, ora 17:00

O seară de Jazz în compania Jazz-orchestrei AMPTAP & Petru Haruța și Dixieland Liberty din Tiraspol. Alături de aceștia, soliștii Geta Burlacu și Cristi Aldea-Teodorovici ne vor oferi un adevărat  spectacol muzical.

# 5 martie, ora 17:00

În sala mică a Filarmonicii, va avea loc concertul cameral susținut de duetul Primus Duo – un frumos tandem muzical moldo-portughez. Membrii echipei – David Filipe, vioară/Portugalia și Pavel Efremov, acordeon/Moldova, ne vor demonstra cât de fructuase pot fi colaborările interculturale în cadrul Artei Muzicale.

# 5 martie, ora 18:00

În sala mare a Filarmonicii va avea loc concertul intitulat „De ziua ta, femeie!”, cu participarea artiștilor îndrăgiți: Constantin Moscovici, Mihail Muntean, Vitalie Dani, Aurel Chirtoacă, ansamblul Virtuoso Vivace, acompaniați de Orchestra Națională Simfonică a Companiei „Teleradio-Moldova”, director artistic și prim-dirijor Gheorghe Mustea.

# 6 martie, ora 18:00

Va avea loc concertul duetului de pianiști Anatolie Lapicus și Iurie Mahovici, care își vor demonstra măiestria printr-un program muzical select: Tablouri dintr-o expoziție de M.P.Musorgski și Poemul „Clopotele” de S. Rahmaninov, creație adaptată pentru două piane și cor. Soliștii vor fi susținuți de Capela Corală Academică „Doina”, director artistic și prim-dirijor Ilona Stepan.

# 7 martie, ora 18:00

Un concert deosebit, la care veți avea ocazia să savurați din muzica tradițională a poporului mongol de pe teritoriul Chinei – o combinație cultural-muzicală unică. The voice of Inner Mongolia, acest nume îl poartă concertul, iar ansamblul Anda Union din China vă așteaptă pentru a vă oferi un spectacol de neuitat.

Combinația de stiluri muzicale tradiționale mongole în interpretarea grupului Anda Union este o reflectare a rădăcinilor ancestrale ale poporului mongol din China. Membrii echipei muzicale provin din spații culturale ce acoperă întregul areal al tradițiilor nomade mongole de pe teritoriul actual al Chinei și reușesc să creeze o combinație a tuturor tradițiilor nomade din sfera muzicală.

# 8 martie, la ora 18:00,

Un concert cu participarea formației „Mirage” din Letonia și a pianistului moldovean Dmitriy Klevenskiy.

„Mirage” este considerată una dintre cele mai bune formații din Letonia, în componența ei intrând unii dintre cei mai apreciați muzicieni ai stilului jazz din Letonia. Din 2004, când a fost creată de trombonistul Lauris Amantovs, formația a reușit să colaboreze cu artiști de talie mondială și s-a impus în lumea jazz-ului drept un nume memorabil. Nu ezitați să vă rezervați timp în seara de 8 martie pentru a fi martorii unui spectacol de jazz de rang internațional.

# 9 martie, la ora 18:00

Un Concert Simfonic, cu participarea pianistului Alexander Maslov din Rusia, acompaniat de orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale. La pupitrul dirijoral va urca dirijorul Igor Verbitsky din Rusia.

# 10 martie, la ora 18:00

Vă așteaptă spectacolul folcloric cu genericul „Mîndruliță, floare rară”, în interpretarea Ansamblului Etnofolcloric „Plăieșii” și Nicolae Gribincea, care vă vor oferi, ca de obicei, energie și voie bună.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente