Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.02.2018

Tudor Ulianovschi a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al Regatului Suediei, Margot Wallström

Tudor Ulianovschi a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al Regatului Suediei, Margot Wallström

La 26 februarie 2018, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al Regatului Suediei, Margot Wallström.

Referindu-se la Concluziile cu privire la Republica Moldova, aprobate de Consiliul Afacerilor Externe al UE, Ministrul a remarcat că documentul este unul cuprinzator, echilibrat și punctează atât progresele înregistrate, cât și domeniile în care autoritățile urmează să întreprindă eforturi sporite, în special justiția, mass-media, combaterea corupției.

Margot Wallström a evidențiat faptul că reformele urmează să genereze beneficii concrete pentru cetățeni, ceea ce va asigura sprijinul pentru transformările promovate de autoritățile moldovenești. Doamna Wallström a subliniat că Republica Moldova poate conta pe sprijinul Suediei în acordarea expertizei necesare pentru implementarea reformelor sectoriale.  

De asemenea, oficialul moldovean a apreciat rolul activ al Suediei în calitate de unul din inițiatorii și promotorii activi ai cooperării în cadrul Parteneriatului Estic.

Potrivit MAEIE, Ministrul Ulianovschi a exprimat mulţumiri Suediei pentru cooperarea constructivă în plan bilateral, precum și sprijinul reciproc în cadrul organizațiilor internaționale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus