Rogozin, despre sancțiunile UE: Ele vor fi ridicate numai dacă vom deveni din nou slabi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Restricțiile impuse de Occident Rusiei vor rămâne pentru totdeauna, a apreciat vicepremierul rus Dmitri Rogozin într-un interviu apărut luni în cotidianul economic Kommersant, citat de agenția oficială de presă RIA Novosti.

„Sancţiunile reprezintă o reacţie a vechiului inamic la întărirea noastră. Şi ele vor fi ridicate numai dacă vom deveni din nou slabi”, a afirmat Rogozin, responsabil de industria de apărare în guvernul premierului Dmitri Medvedev, potrivit Agerpres.

Sancțiunile, în opinia sa, sunt o oportunitate pentru ca Rusia să-și arate cele mai bune trăsături ale caracterului național.

Întrebat dacă sancțiunile nu reprezintă o piedică pentru înzestrarea armatei ruse cu armament modern, Dmitri Rogozin a spus că există unele „dificultăți”, dar măsurile necesare pentru depășirea lor au fost luate.

„A fost creat un comandament antisancțiuni pe lângă Colegiul din cadrul complexului militaro-industrial (VPK), a cărui sarcină principală constă în a preveni perturbările în livrarea la termen a produselor militare către clienții interni și externi”, a explicat Rogozin.

Moscova face obiectul unor sancțiuni din partea SUA, după ce președintele american Donald Trump a semnat legea CAATSA care vizează Rusia, Iran și Coreea de Nord. În toamnă, Casa Albă a prezentat o listă cu persoane și entități din sectorul industriei militare și al serviciilor de informații rusești vizate de sancțiuni, amintește RIA Novosti.

Departamentul de Stat a declarat că documentul va deveni un factor de descurajare pentru cei care doresc să încheie tranzacții cu firme rusești și a dus deja la „miliarde de pierderi pentru industria rusă de apărare”.

UE și SUA au impus din 2014 sancțiuni sectoriale Rusiei pentru rolul său în criza de Ucraina: anexarea peninsulei Crimeea și susținerea rebelilor separatiști în estul acestei țări, fapt negat constant de Moscova. De atunci, sancțiunile au fost prelungite, iar în unele cazuri extinse. SUA au impus împotriva Rusiei noi sancțiuni pentru ingerința în alegerile prezidențiale câștigate de Donald Trump, în timp ce Moscova neagă orice amestec.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...