/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Președintele Turciei, Recep Erdogan, către o fetiță care plângea: „Dacă este ucisă vom așterne un steag deasupra ei”

missing
26 februarie 2018, ora 17:12

Scena s-a petrecut sâmbătă, în Gaziantep, în cadrul unui congres al Partidului Dreptății și Justiției. Russia Today, care citează presa din Turcia, a dezvăluit că Erdogan a profitat de ocazie pentru a câștiga sprijin public pentru o operațiune militară Siria. Kurzii ar fi cei vizați.

În cadrul evenimentului, o fetiță îmbrăcată în echipament militar i-a atras atenția lui Erdogan, care a chemat-o pe scenă, unde micuța a început să plângă.

„Dacă este martirizată (n.r. ucisă) vom așterne un steag deasupra ei. Cu ajutorul lui Dumnezeu. (…) E pregătită pentru orice, nu-i așa?”, a întrebat-o Erdogan. „Da”, a spus copila, printre lacrimi și confuză.

Erdogan a declarat, în urmă cu o săptămână, că forțele turce vor asedia orașul Afrin în curând. O ofensivă militară turcă a fost lansată aici, luna trecută, împotriva miliției kurde.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram