/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/FOTO. VIDEO/ Captură impresionantă de heroină. Poliția a ridicat peste 80 kg în valoare de 5 mln de euro

missing
26 februarie 2018, ora 17:12

Suspecții au fost reținuți pe teritoriul unui depozit din suburbia Capitalei. Potrivit procurorilor cei cinci suspecți sunt cetățeni ai Turciei, iar liderul grupării se află în Republica Moldova de la sfârșitul anilor ‘90.

Unul din ei a fondat o companie de transport, a cumpărat câteva remorci pe care le oferea în arendă altor întreprinderi, care transportau în Moldova fructe si legume. Înainte să fie încărcate însă cu marfă, în remorci erau ascunse drogurile.

În aceste remorci au fost confecționate și adaptate locuri speciale pentru ascunderea heroinei, în așa fel ca prin scanarea remorcilor aceste locuri nu erau detectate,” Fredolin Lecari, șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Deja fiind date în arendă la alte companii de transport, alegeau momentul potrivit când se deplasau în Turcia sau în Iran, dar aveau niște condiții, ca șoferul să fie al lor,” a menționat Oleg Bucătaru, șeful grupului de investigație.

Anterior, și oamenii legii din alte state au contracarat mai multe tentative ale grupării de a transporta droguri spre Republica Moldova.

În total au fost reținute ridicate o tonă și 137 kilograme de heroină. Aceste capturi au fost de rutină,” a spus Bucătaru.

Dacă vor fi recunoscuți vinovați, suspecții riscă până la 15 ani de pușcărie pentru trafic de droguri și de la 3 la 10 ani de detenție pentru contrabandă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram