16:24:00 29.03.2024
Stiri

VIDEO // Organele de drept din R. Moldova au CAPTURAT un transport de DROGURI în valoare de peste 100 de MILIOANE de lei. Ce se va întâmpla cu HEROINA depistată

Anticorupție 26.02.2018 12:10 Vizualizări3532 Autor: Ziarul National
VIDEO // Organele de drept din R. Moldova au CAPTURAT un transport de DROGURI în valoare de peste 100 de MILIOANE de lei. Ce se va întâmpla cu HEROINA depistată captură privesc.eu


Angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în comun cu Poliția de Frontieră au reușit să captureze un tir care a transportat în R. Moldova 84 de kilograme de heroină pură, în valoare de peste 100 de milioane de lei (5 milioane de euro).

Această schemă de contrabandă cu droguri a fost pusă la cale cinci persoane de etnie turcă și curdă. Drogurile de proveniență afgană au fost transportate din Turcia.

Pentru ca să camufleze această activitate ilegală, infractorii au deschis o firmă de transport al mărfurilor. Aceștia aduceau tractoare și remorci și au încercat să-și creeze o istorie de activitate legală.

Potrivit procurorului PCCOCS Nicolae Chitoroagă, captura de 84 de kilograme de heroină a fost ascunsă într-un tir care transporta roșii din Turcia. „Acest transport a fost în permanență monitorizat de către organele de drept din țările prin care a mers camionul. Noi puteam să reținem transportul pe traseu, dar am preferat ca acesta să ajungă la destinație, într-un depozit aflat într-o suburbie a municipiului Chișinău”, a specificat acesta.

De asemenea, Chitoroagă a precizat că drogurile erau camuflate într-un material care nu poate fi detectat de scanere. Sursa citată a mai adăugat că șoferul tirului nu a fost reținut, deoarece acesta nu cunoștea nimic despre faptul că în camion se aflau droguri: „Membrii acestui grup știau toate detaliile. Unde se va opri camionul, când trebuie să pornească dintr-un punct în altul”.

Cetățenii turci reținuți riscă ani grei de închisoare. Aceștia au fost arestați preventiv și vor fi judecați în R. Moldova. Drogurile figurează că obiect delict în acest dosar, iar odată cu pronunțarea unei sențințe definitive, judecătorul va stabili ce se va întâmpla cu această captură impresionantă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md