„Alergăm! Ajutăm!” În premieră, alergătorii EcoRun, vor ajuta organizațiile de binefacere

Alergăm!Ajutăm!

Peste 130 de alergători vor putea participa gratuit la competițiile EcoRun și vor ceda taxele de înregistrare în favoarea mai multor organizații de caritate. Fiecare dintre participanții va putea decide desinestătător unde vor pleca taxele de înregistrare achitate – spre organizatori sau spre fundații de caritate. Aceasta, după ce comunitatea RunMoldova a lansat un parteneriat anual CCF/HHC Moldova, Hospices of Hope Moldova și organizația obștească Salvați Viața. 

Potrivit organizatorilor, acest lucru va aduce un beneficiu atât pentru persoanele care practică un stil activ de viață, cât și pentru persoanele care se află în prag de disperare trecând prin momente deloc ușoare din viață.

Cine sunt organizațiile pe care am decis să le ajutăm în acest fel?

CCF Moldova – Copil Comunitate Familie – reprezentă Fundatia Britanica Hope and Homes for Children în Republica Moldova. De 14 ani CCF/HHC Moldova susține autoritățile centrale și locale pentru a realiza reforma de protecție rezidențială a copilului. În acești ani sute de copii au revenit în familii părăsind pentru totdeauna internatul și alte sute au fost ajutați să copilărească acasă. Au închis 9 internate și au dezvoltat alte zeci de servicii sociale alternative de suport pentru copii și familiile lor. În total, 4200 copii s-au bucurat de sprijinul CCF/HHC Moldova.

Hospices of Hope Moldova – este o organizație de caritate care are misiunea de a dezvolta o rețea de îngrijire paliativă în regiunea de centru-nord a Republicii Moldova, prin susținerea activității a trei organizații regionale care oferă gratuit servicii de asistență medico-socială persoanelor ce suferă boli incurabile și/sau condiții limitatoare de viață din regiunile respective. Mai mult ca atât, Hospices of Hope Moldova este principalul importator și furnizor de pungi pentru stomă, oferite gratuit pacienților din regiunile Orhei, Ocnița și Soroca, precum și celor îngrijiți la Institutul Oncologic I.M.P.S. din Chișinău. Organizația este parte a grupului Hospices of Hope, care are misiunea de a dezvolta și consolida serviciile de îngrijire paliativă în regiunea de sud-est a Europei, prin intermediul centrelor aflate în România (Hospice Casa Speranței la București&Brașov) și Serbia (BELHospice la Belgrad).

Asociația Obștească „Salvați Viața” – și-a început activitatea în anul 2010 pentru a-i ajuta pe cei care doresc să facă donații benevole și vor ca acestea să contribuie la soluționarea unor cazuri concrete. Astfel, ajută în colectarea și distribuirea eficientă a acestor donații din partea persoanelor particulare și companiilor.

Banii colectați vor fi direcționați spre:

– achitarea intervențiilor chirurgicale și curelor de tratament costisitoare, necesare pentru refacerea sănătății copiilor grav bolnavi din Moldova;
– achitarea cheltuielilor pentru transport familiilor care nu pot să ajungă cu forțele proprii la locul unde are loc tratamentul copilului;
– asistență secțiilor pediatrice din spitalele RM;
– atragerea atenției sociale asupra problemelor copiilor care luptă pentru viață și pentru o copilărie fără durere și suferință.

RunMoldova este o comunitate necomercială, scopul căreia este promovarea unui mod sănătos și activ de viață. Pentru anul 2018 ne propunem să organizăm patru competiții EcoRun – la Hîncești, Nisporeni, rezervația Orheiul Vechi și podgoriile Combinatului de Vinuri Cricova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente