/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ 13 ani de „Jurnal săptămânal” de la Europa liberă. Jurnalul arată o Moldovă fără fard - a oamenilor simpli

missing
26 februarie 2018, ora 12:35

S-au scurs 13 ani de când jurnalista Valentina Ursu a pornit Jurnalul săptămânal la „Europa Liberă”. De atunci peste o mie de oameni diferiți, între care actori, preoți, primari și chiar șomeri și-au spus poveștile de viață.

„Ne punem niște limite când trăim, avem niște stereotipuri când trăim, ori jurnalul te pune scrii ceea ce vezi, ce auzi și ce simți. Aici scriem totul, aici scriem politic, aici scriem artă, aici scriem istorie dacă vreți”, susține Boris Cremene, actor.

„În acest jurnal se adună toate grijile, necazurile, durerile și poate micile marile bucurii pe care le mai avem în acest spațiu. Este adunată speranța”, a menționat Claudia Partole, scriitoare.

„Prin această experiență noi vedem oamenii care sunt în Republica Moldova felul cum ei gândesc, activitățile lor. Înțelegem mai bine cine sunt acești oameni și înțelegem mai bine realitatea în care trăiesc”, a adăugat Octavian Țîcu, istoric.

Coordonatoarea proiectului spune că acest jurnal este mai mult decât o carte – este o radiografie a realității în care trăim.

„Asta este cronică scrisă în paralel la ceea tot ce se scrie oficial. Noi vrem ca peste ani să facă o comparație cititorul acestei cărți cum a fost în Republica Moldovanu nu doar din informația oficială dar și din ceea ce au scris oamenii simpli”, a declarat Valentina Ursu, jurnalista.

„Politicienii din Moldova au nevoie să știe că Moldova-i mai mare decât Chișinău. Și cred că poveștile fiecăruia din semnatarii jurnalului arată o Moldovă adevărată, o Moldovă fără fard, o Moldova de la care mulți oameni ar avea ce să învețe”, a adăugat Oana Serefim, directorul serviciului România-Moldova, Radio Europa Liberă.

Jurnalul săptămânal a fost tipărit în 1200 de exemplare și va ajunge în toate bibliotecile din țară.

Reporter: Sergiu Niculiță
Imagini: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram