Recomandările Poliției pentru o deplasare sigură pe timp de ger

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Frigul din ultimele zile și nopțile extrem de geroase care vor fi pe parcursul acestei săptămâni îți pot defecta anumite mecanisme ale mașinii. Astfel, cei care plănuiesc să pornească la drum sunt sfătuiți să aibă autoturismele echipate de iarnă, să se deplaseze cu viteză redusă, să păstreze distanța de siguranță între vehicule, dar și să folosească frâna de motor.

De asemenea, înainte de a porni la drum, se recomandă verificarea funcționării instalației de încălzire, antigelul, precum și existența unei cantități suficiente de combustibil. Șoferii care pleacă la drum lung în condiții de ger și viscol trebuie să aibă asupra lor lanțuri antiderapante adecvate, sac de nisip, sare, lopată pentru zăpadă, racletă pentru gheață, o pătura călduroasă, mâncare și apă pentru situații de urgență.

Totodată, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă cetățenilor să evite suprasolicitarea şi supraexpunerea la frig, iar în caz de necesitate, sesizați cel mai apropiat echipaj de patrulare sau apelați la numărul de urgență 902.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...