Școli și universități din România au fost închise din cauza codului portocaliu de ninsori și viscol

b207ed9eb34baf3d9f3a75431766c5ac

Şcolile vor fi închise timp de două zile în mai multe judeţe din România, şi anume: București, Constanţa, Dolj, Ilfov şi Giurgiu. Decizia a fost luată în contextul în care va intra în vigoare o avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol emisă de meterorologii de peste Prut.

Întreg teritoriul României va fi afectat de temperaturi foarte scăzute în zilele următoare, atât noaptea, cât și ziua. Meteorologii au anunțat deja un cod portocaliu de ger. Toată țara va fi sub cod galben de frig între 25 februarie și 1 martie, temperaturile urmând să fie cu cel puțin 10 grade Celsius mai mici decât valorile normale pentru această perioadă din an, care este, oricum, una dintre cele mai geroase.

În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei şi al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene şi/sau Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar.

Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor şcolare. În cazurile de faţă, orele de curs vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ, cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv ISMB.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente