/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

De la Moscova la Paris, Europa se pregăteşte de un val de frig siberian

missing
26 februarie 2018, ora 07:00

Temperaturi de până la -10 ° C, resimţite ca -18 ° C în condiţii de vânt: frigul venit din Siberia a ajuns în Franţa duminică după-amiaza, cu temperaturi “minime glaciale” în nord-estul ţării, potrivit Meteo-France.

Un bărbat fără adăpost de 35 de ani a fost găsit mort în dimineaţa zilei de duminică în Valencia (sud-est), unde termometrul a coborât la -3 grade în timpul nopţii. Primele constatări lasă să se creadă că acesta a murit de frig, au spus autorităţile.

În Polonia, doi oameni au murit de frig în noaptea de vineri până sâmbătă. Duminică, temperaturile au fost de -12 ° C.

În Rusia, Centrul Meteorologic Naţional a anunţat că, între 23 şi 28 februarie, temperaturi “anormal de reci” vor afecta ţara. În noaptea de duminică spre luni, temperaturile în regiunea Moscovei vor scădea la -24 grade Celsius, în timp ce în unele localităţi din centrul Rusiei vor coborî până la -35 ° C.

Furtuni de zăpadă sunt aşteptate în următoarele trei zile aproape în toată Rusia.

În sud-estul Europei, românii vor înfrunta un frig de -25 ° C – temperatură neobişnuită pentru această perioadă a anului – la fel ca vecinii lor din Balcani, scrie AFP, reluând informaţia că şcolile vor fi închise luni şi marţi în Bucureşti şi în trei judeţe din sud unde se aşteaptă zăpadă abundentă.

În centrul Europei, în Austria şi Ungaria, dar şi în Marea Britanie şi chiar în Italia şi Spania, autorităţile au cerut locuitorilor să se pregătească pentru efectele acestui fenomen cunoscut sub numele de “Moscova-Paris”, provocat de mase de aer rece venite din Siberia.

Cu toate acestea, în Belgia, temperaturile glaciale nu au împiedicat câteva sute de înotători să plonjeze duminică în apele reci ale fluviului Meuse, a cărui traversare înot iarna – un parcurs de 120 de metri – este o tradiţie de peste 50 de ani în această ţară, conform agenţiei Belga.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram