/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Stadionul Olimpic din Pyeongchang, construit cu peste 100 de mln de dolari, va fi demolat după Jocurile Paralimpice

missing
26 februarie 2018, ora 07:08

Arena va fi demolată deoarece pe termen lung aceasta este cel mai puţin costisitoare opţiune pentru Pyeongchang, oraş cu 40.000 de locuitori.

Pentru sud-coreeni exista opţiunea ca stadionul să fie folosit pentru a găzdui alte evenimente sportive, în mod regulat, însă puţine ţări au reuşit să acopere costurile de întreţinere pentru arenele lor olimpice.

Brazilia a cheltuit miliarde de dolari pentru a găzdui Jocurile Olimpice de vară în 2016, dar majoritatea locurilor în care au concurat şi au stat sportivii în timpul competiţiei au devenit părăsite la doar şase luni după JO.

Rusia, care a găzduit JO de iarnă de la Soci, din 2014, a intenţionat iniţial să folosească în continuare infrastructura de la Olimpiadă, însă aceasta a fost abadonată rapid.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang s-au încheiat pe 25 februarie, iar Jocurile Paralimpice se vor desfăşura în perioada 9-18 martie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram