/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Câștigătorii concursului de robotică „First Lego League Moldova” au fost premiați

missing
26 februarie 2018, ora 07:37

Ediția a IV-a a concursului de robotică „First Lego League Moldova” s-a desfășurat în perioada 24-25 februarie 2018 și a întrunit peste 500 de participanți – elevi, profesori, suporteri și voluntari, grupați în 26 de echipe, inclusiv 2 din România.

În acest an, participanții la concurs au reflectat în proiectele lor tematica „HydroDinamics”, încercând să identifice soluții pentru explorarea amplasării, utilizării, depozitării și circulației apei.

Campionii ediției din 2017 s-au clasat pe locul 41 din 163 de țări participante la competiția mondială desfășurată la Washington, SUA. În 2018, aceeași echipă va reprezenta Republica Moldova la campionatul european care va avea loc la Tallinn, Estonia.

În cadrul competiției respective participanții proiectează, construiesc, programează și testează un robot autonom, aplică concepte din știință și matematică, realizează o cercetare și elaborează soluții inovatoare pentru rezolvarea unor probleme reale, lucrează în echipe și dezvoltă aptitudini importante pentru carieră și viață.

Concursul „First Lego League Moldova” se desfășoară sub patronajul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, fiind organizat de către Proiectul de Competitivitate Moldova și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor (ATIC), cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID) și a Guvernului Suediei în cadrul Programului național de studiere a roboticii „ROBOCLUB”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram