Reacția președinției la postarea despre toleranță și egalitatea de genuri: „Am retras teza care a lezat sentimentele mai multor grupuri”

iPiccy-collage

Astăzi, președintele țării, Igor Dodon, a făcut o postare pe Facebook, unde a menționat că „în prezent, se fac încercări de a ne ademeni cu noi învăţături false, cum ar fi liberalismul, toleranţa, egalitatea de gen.” Pe rețelele de socializare societatea s-a arătat indignată de atitudinea președintelui. Ulterior, Ion Ceban, purtătorul de cuvânt al președintelui, a menționat că s-a strecurat o greșeală regretabilă, postarea fiind modificată.

După câteva ore de la postare, Ion Ceban a venit cu o altă postare unde menționează că s-a produs o greșeală, iar postarea nu a fost făcută de Igor Dodon.

„În legătură cu postarea de astăzi pe Facebook a Președintelui țării vin cu următoarea precizare: Din păcate, programul încărcat al Președintelui nu-i permite de fiecare dată să-și administreze personal pagina de Facebook și de această data, în textul postării, care nu a fost coordonat cu șeful statului, s-a strecurat o greșeală regretabilă din care cauză am retras teza care a lezat sentimentele mai multor grupuri distincte din societate. Aduc scuzele de rigoare celor care s-au simțit lezați de greșeala regretabilă care s-a strecurat în postare”, a postat acesta.

Postarea de pe pagina președintelui a fost modificată.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente