(foto) Moldova se află pe locul 98 în clasamentul prosperității, alături de Maroc și Kenya. Suntem printre ultimile poziții la categoria mediu

Moldova_header

Conform datelor clasamentului general al Indicelui de Prosperitate, Republica Moldova se află pe locul 98 din cele 149 de țări, alături de Maroc și Kenya. Cel mai prost stăm la următoarele capitole: Mediu Natural, Capitalul Social și Guvernarea.

Datele sunt publicate anual de către Legatum Institute. O organizație care măsoară indicele de prosperitate din 149 de țări, de 11 ani.

Conform datelor publicate, Moldova stă cel mai bine la capitolul Educație, unde s-a clasat pe poziția 50. Educația este urmată de Siguranță și securitate, unde suntem pe locul 66. Mediul de afaceri în Moldova se situează pe locul 82, iar Libertatea individului pe locul 88. Calitatea economiei este mai joasă, astfel țara noastră aici se situează pe locul 90, și mai rău stăm cu Sănătatea, aici avem locul 105.

Cele mai proaste rezultate le avem la capitolul Guvernare – locul 112, urmat de Capitalul social, unde avem locul 126. Cel mai jos în clasament ne poziționăm la capitolul Mediu locul 140, ținând cont de faptul că sunt monitorizate 149 de țări, observăm că Moldova este chiar la coada clasamentului aici.

1

În clasamentul general al indicelui de prosperitate, Moldova a scăzut cu 3 poziții de la 95 la 98 față de anul trecut.

Cea mai mare schimbare pozitivă, comparativ cu anul trecut, a venit în Securitate și securitate, majorându-se cu 7 locuri.

3

În anul 2017  în topul clasamentului Indicelui Prosperității au fost: Norvegia, Noua Zeelandă, Finlanda, Elveția și Suedia.

2

La coada clasamentului în anul 2017 au fost: Ciad, Afganistan, Sudan, Republica Centrafricană și Yemen.

4

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente