17:19:01 16.04.2024
Stiri

Scrisoare deschisă trimisă în Polonia: „Băsescu nu e PRORUS!”

Politică 15.03.2015 10:48 Vizualizări1445 Autor: Ziarul National
Scrisoare deschisă trimisă în Polonia: „Băsescu nu e PRORUS!”


Prim-vicepresedintele PMP, Siegfried Mureşan, a adresat o scrisoare deschisă conducerii publicaţiei poloneze „Gazeta Wyborcza” în care atrage atenţia asupra faptului că România nu este „harababură” şi Traian Băsescu nu este „prorus”, aşa cum s-a scris la începutul unui interviu acordat de Klaus Iohannis, aducându-se prejudicii de imagine României.

Potrivit ziare.com, reacţia vine după ce, joi, publicaţia poloneză a scris la începutul unui interviu acordat de preşedintele Klaus Iohannis, aflat în vizită la Varşovia, că acesta trebuie să „cureţe harababura lăsată de predecesorul său prorus, Traian Băsescu”. Ulterior, cuvântul „prorus” a fost şters.

Siegfried Mureşan a reacţionat public. „Nu accept ca situaţia din ţara noastră să fie descrisă drept harababură (...) De asemenea, indiferent dacă vă place sau nu Traian Băsescu, în mod cert nu este prorus", a explicat pe Facebook Siegfried Mureşan.

În scrisoarea deschisă adresată conducerii publicaţiei poloneze, europarlamentarul PMP subliniază faptul că România a evoluat pozitiv în mandatele lui Traian Băsescu, lucru confirmat de rapoartele MCV şi rezultatele economice.

„România este astăzi o ţară în care principiile statului de drept funcţionează mai bine ca oricând de-a lungul istoriei noastre. Independenţa sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei dau rezultate. În ultimii 10 ani, instituţii-cheie ale statului şi-au câştigat independenţa şi sunt puternice, astfel că îşi pot acum îndeplini misiunea. (...)

În ultimii 10 ani, România a depăşit cea mai severă criză economică din ultimele decenii. Acţiunea politică decisivă a preşedintelui şi a Guvernului de centru-dreapta condus de prim-ministrul Emil Boc a permis revenirea rapidă a ţării la creştere economică şi crearea de locuri de muncă. Reformele structurale şi consolidarea fiscală au făcut din România o ţară din nou competitivă. A fost recâştigată încrederea pieţelor financiare, iar România a încheiat cu succes contracte de finanţare cu creditorii săi internaţionali”, se arată în document.

Totodată, „asemenea Poloniei, România a parcurs toate etapele viitoarei integrări economice menite să aducă economia României şi mai aproape de cea a altor state membre ale Uniunii Europene”, iar parteneriatul cu NATO a fost întărit.

„Etichetarea dumneavoastră iniţială a fostului preşedinte al României Traian Băsescu, ca prorus nu corespunde sub nicio formă realităţii. Ştergerea termenului prorus din articolul dumneavoastră confirmă dubiile pe care le aveţi în ceea ce priveşte corectitudinea afirmaţiei dumneavoastră iniţiale”, mai susţine europarlamentarul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md