Retragerea trupelor străine de pe teritoriul Republicii Moldova, reiterată la Adunarea OSCE

Necesitatea retragerii trupelor ruse care staţionează ilegal pe teritoriul ţării noastre a fost reiterată în plenul Adunării Parlamentare a OSCE, convocat în sesiunea de iarnă. Deputatul PDM Sergiu Sîrbu a ținut un discurs în care a vorbit despre progresele înregistrate de autorități în soluționarea conflictului transnistrean și implicarea Federației Ruse în politica internă a țării noastre.

“În ciuda faptului că Federația Rusă s-a angajat, în mod repetat, să își retragă trupele din această regiune a ţării, a sfidat în mod constant bunul simț. Suntem în continuare îngrijorați de creșterea factorului militar în întreaga regiune și este alarmant faptul că exercițiile militare ale așa-numitului grup operativ de trupe rusești se desfășoară în comun cum forțele paramilitare transnistrene”, a spus Sergiu Sîrbu, deputat PDM.

Deputatul democrat este convins că diferendul transnistrean poate fi soluționat, dacă va exista voință politică, așa cum s-a întâmplat anul trecut, când Chișinăul a reușit să semneze cele cinci protocoale cu autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol. Sîrbu a vorbit și despre continuarea negocierilor în formatul “5+2” pentru a elabora și adopta un statut juridic special pentru regiunea transnistreană, respectând suveranitatea și integritatea teritorială a țării noastre.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.