Se comportau ca doi amici, dar la frontieră au spus că nu se cunosc. Ce au pățit doi moldoveni

Doi moldoveni, originari din orașele Cahul și Chișinău, sunt documentați pentru că au încercat să traverseze frontiera moldo-ucraineană la volanul mijloacelor de transport cu certificatele de înmatriculare falsificate. În timp ce așteptau inspectorii Poliției de Frontieră, cei doi s-au comportat ca doi amici, dar luați la întrebări au spus că nu se cunosc.

Astfel, în dimineața zilei de 23 februarie s-au prezentat pe sensul de ieșire de pe teritoriul Republicii Moldova prin punctul de trecere Palanca, doi moldoveni cu vârstele de 28 și respectiv 35 ani.

Unul dintre ei se afla la volanul unei mașini de model Mercedes 305G, iar celălalt conducea au autoturism de model BMW 325, ambele automobile erau înmatriculate în Marea Britanie. Persoanele s-au apropiat în zona de control, pentru autorizarea trecerii, la scurt timp unul după celălalt.

În timp ce așteptau ca inspectorii Poliției de Frontieră să se prezinte pentru a le solicita actele de călătorie, aceștia s-au afirmat prin comportamentul lor ca doi amici. În cadrul verificărilor tuturor documentelor, polițiștii de frontieră au depistat semne incontestabile de falsificare pe ambele certificate de înmatriculare ale mijloacelor de transport, falsul fiind confirmat și după cercetarea cu ajutorul tehnicii din dotare.

Conducătorii auto, supuși controlului suplimentar și audierii, s-au abținut de a oferi declarații despre cele depistate și nici nu doreau să colaboreze cu angajații Poliției de Frontieră pentru elucidarea circumstanțelor. Mai mult, persoanele s-au comportat ca doi străini în timpul interogatoriului, evocând că nu se cunosc.

Drept urmare, au fost întocmite procese verbale de ridicare a certificatelor de înmatriculare și transmise către expertiză, iar mijloacele de transport au fost reținute până la finalizarea cercetărilor pe teritoriul punctului de trecere Palanca.

Astfel, ambii conducători auto nu au avut posibilitatea să-și continue călătoria și au făcut cale întoarsă spre interiorul țării.

Bărbații riscă amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.