(infografic) Grecia, Bulgaria sau Turcia. Topul destinațiilor turistice unde moldovenii au ales să călătorească în 2017

8937307_orig
Foto: marinis57.com

Peste 200 de mii de moldoveni au plecat în 2017 în vacanțe organizate de agenţiile de turism, potrivit datelor oferite de statistica.md. În anul 2017 cererea pentru călătorii în afara ţării a crescut cu o treime față de anul 2016. Cea mai mare parte a cetățenilor moldoveni și-au petrecut vacanța în Turcia, Bulgaria, România, Grecia și Egipt.

„Există două tipuri de plecări peste hotare în scop turistic : cel organizat prin intermediul agenţiilor de turism și plecările individuale, în care turistul moldovean își planifică singur vacanța. Din păcate nu există o analiză a plecărilor turiștilor individuali din Republica Moldova”, ne-a comunicat Stanislav Rusu, directorul general al Agenției Turismului Republicii Moldova.

În ceea ce privește turismul organizat, potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, Turcia s-a aflat în topul destinațiilor turistice preferate de moldoveni. Circa 36 la sută din cetățenii Republicii Moldova au ales această destinație pentru a-și petrece vacanța. Urmează Bulgaria cu 23,4% și  România cu 13,6%.

În topul preferinţelor moldovenilor se mai numără și Grecia, unde s-au odihnit anul trecut 10,3% din turiștii moldoveni, plecați în afara țării. Egiptului i-a revenit o pondere de 4,4%.Infografic

O vacanţă în Grecia costă între 350 și 400 de euro de persoană, în Bulgaria între 200 și 300 euro, iar în Turcia între 400 și 1000 de euro.

„Grecia este mai scumpă decât Turcia. Aici sunt mai scumpe hotelurile. Mulți pleacă în Grecia cu mașina personală, procură doar cazarea. Cu toate că anul trecut turiștii au călătorit și cu avionul”, a mai adăugat Stanislav Rusu.

Numărul turiștilor moldoveni a crescut de două ori și jumătate în ultimii 8 ani. Dacă în 2009 acest indicator era de 93,294, anul trecut acesta a ajuns la 229,3 mii.

Georgeta Fînaru

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente