/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Transportatorii moldoveni ar putea avea dreptul să stea în Ucraina mai mult de 90 de zile

missing
24 februarie 2018, ora 09:55

Mai exact, este vorba de proiectul Protocolului la Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Ucrainei cu privire la comunicația internațională auto din 20 martie 1993 și proiectul Protocolului la Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Ucrainei cu privire la activitatea transportului feroviar din 20 martie 1993.

Proiectele de modificare au fost propuse în contextul dificultăţilor identificate de către ambele părți în ceea ce privește efectuarea transportului internațional de pasageri și mărfuri, precum și a transportului feroviar. Potrivit documentelor, scopul final al negocierilor constă în soluţionarea problemei legate de depăşirea de către cetățenii Republicii Moldova a termenului de 90 zile de aflare pe teritoriul ucrainean.

Totodată, încheierea acestor protocoale va facilita călătoriile reciproce pentru categoriile de persoane care, conform specificului activităților, traversează frecvent hotarele ambelor state și din care cauză depăşesc termenul de 90 zile de aflare pe teritoriul altui stat într-o perioadă de 180 zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram