Procedura de obținere a permisului de conducere va fi simplificată. Un șir de acte, necesare până acum, urmează să fie excluse

permis_67095500-1137×640

Procedura de obținere a permisului de conducere va fi simplificată, iar cei care doresc să obțină un permis vor fi scutiți de obligativitatea să prezinte mai multe acte. Hotărârile în domeniu au fost aprobate la ședința Guvernului din 22 februarie.

La ședința Guvernului au fost aprobate mai multe modificări. Una dintre ele prevede excluderea unui șir de acte, este vorba despre:

# documentul ce confirmă modificarea datelor personale;

# cazierul contravențional privind lipsa interdicțiilor asupra dreptului de a conduce

# copia actului de identitate. Informațiile urmează să fie verificate prin intermediul  Sistemelor informaționale de stat.

Totodată, în urma efectuării unei analize complexe a procesului de examinare și documentare cu permis de conducere, în scopul eliminării ambiguităților de formulare și evitarea interpretărilor abuzive în domeniu, s-a decis că în cazurile de constatare a fraudelor în procesul de examinare și documentare cu permis de conducere, rezultatele probelor și/sau certificatul obținut vor fi anulate.

În documentul aprobat sunt stipulate și situațiile care vor servi drept temei pentru anularea examenului sau a permisului de conducere:

# examinatorul comunică candidatului examinat răspunsurile corecte la testul teoretic;

# candidatul examinat este ajutat de o altă persoană la susţinerea probei teoretice, sau utilizează aparataj tehnic în acest sens;

# examinatorul ignoră încălcările comise de către candidatul examinat pe parcursul examinării practice;

# examinatorul indică candidatului efectuarea unor provocări şi manevre care ar încălca regulile de circulaţie sau semnalizarea rutieră.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente