Chișinăuieni, reținuți cu peste 8 kg de droguri în valoare de peste 150 mii lei. Oamenii legii au efectuat zece achiziții de control

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Patru chișinăuieni cu vârsta între 25 și 36 de ani au fost reținuți de către oamenii legii fiind suspectați de prepararea și realizarea mai multor tipuri de droguri pe teritoriul capitalei în proporții deosebit de mari. Operațiunea a fost desfășruată de ofițerii de investigații a Direcției de Poliție a mun. Chișinău împreună cu angajații Inspectoratului de Poliție Rîșcani și procurorii oficiului Rîșcani a Procuraturii mun. Chișinău.

Pe parcursul lunilor ianuarie-februarie curent, pentru documentarea acțiunilor ilicite a membrilor grupării, a fost infiltrat un agent sub acoperire, fiind efectuate mai multe achiziții de control. În cadrul măsurilor speciale de investigații și de urmărire penală polițiștii au stabilit că indivizii preparau și depozitau substanțele stupefiante într-o încăpere din subsolul unui bloc de locuit din sectorul Rîșcani, care era reutilată în sală de sport. Fiecare dintre suspecți avea roluri bine determinate.

Totodată, de către polițiști și procurori au fost efectuate 10 percheziții autorizate la domiciliile tuturor membrilor grupării criminale cât și la sala de sport, unde au fost depistate și confiscate 8 kg de etnobotanice, pastile Ecstasy, pliculețe destinate ambalării drogurilor, bani obținuți din comercializarea drogurilor precum și banii marcați folosiți la achizițiile de control.

Cantitatea de droguri a fost ridicată, sigilată și transportată la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP. Valoarea drogurilor confiscate a fost estimată la aproximativ 150.000 lei.

Suspecții au fost arestați pe un termen de 30 zile. Conform legislației penale în vigoare membrii grupării criminale riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...