(DOC) Cel de-al doilea grup de inițiativă pentru organizarea referendumului „nu-mixt” a depus actele la CEC

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Comisia Electorală Centrală a recepționat actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă privind desfășurarea referendumului republican legislativ Chișinău. Conform prevederilor Codului electoral, în termen de 15 zile de la depunerea actelor, CEC va adopta o hotărâre cu privire la înregistrarea grupului de inițiativă sau refuzul acestuia.

Este de menționat că acesta este deja al doilea grup de inițiativă, după ce primul, ședința de constituire al căruia a avut loc la data de 17 decembrie 2017, a fost respins de Comisia Electorală Centrală care și-a motivat decizia prin unele inconcordanțe în actele prezentate. Asta deși, numărul de participanți la ședința de constituire a fost de peste șase sute, dublu decât prevede norma legală.

Astfel, la cea de-a doua ședință de constituire a grupului de inițiativă, din 11 februarie curent, au fost prezenți deja peste opt sute de persoane.

Vedeți și: (VIDEO) Un nou grup de inițiativă pentru organizarea referendumului „nu-mixt”. Peste 800 de persoane au participat la întrunire


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...