/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Veselă din Franța, cosmetică și alte bunuri de contrabandă în valoare de 250.000 de lei, depistate la un control

missing
23 februarie 2018, ora 16:32

În toate cele trei cazuri, informațiile vameșilor au fost confirmate de prezența mai multor loturi de mărfuri care nu au fost declarate la frontieră.

În prima unitate de transport, care venea din Turcia, vameșii au depistat 23 de butelii din inox cu capacitatea de 50 l, dintre care erau declarate doar 10.

În cel de-al doilea caz, obiectul documentării l-au constituit mai multe unități de tehnică de calcul, aparate foto și seturi de veselă din sticlă, care, conform datelor, erau procurate din Franța.

Un asortiment mai variat a fost consemnat în cazul celei de-a treia rețineri, în urma căreia vameșii au trebuit să inventarieze mai multe categorii de bunuri. Este vorba despre produse cosmetice, de îngrijire și de menaj, flori artificiale, instrumente pentru grădinărit, baterii alcaline, adezivi sau pungi din plastic. Mărfurile proveneau din regiunea Odessa, Ucraina.

Valoarea capturilor este estimată la peste 250 000 lei.

Conform procedurii, loturile au fost indisponibilizate, iar persoanele – cercetate pentru încălcările comise. Verificările au fost extinse inclusiv în privința inspectorilor vamali care au autorizat trecerea respectivelor unități de transport. În acest sens, a fost inițiată o anchetă de serviciu pentru a elucida dacă este vorba despre eventuale complicități sau neglijență în serviciu. În cazul în care va fi stabilită culpabilitatea inspectorilor vizați, aceștia vor fi sancționați.

Foto: customs.gov.md

Foto: customs.gov.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram