21:13:11 16.04.2024
Stiri

VIDEO // Candu DEZVĂLUIE cum se va comporta Vlad Plahotniuc atunci când va sta la aceeași masă de NEGOCIERI cu Andrei Năstase și Maia Sandu

Politică 23.02.2018 14:15 Vizualizări3706 Autor: Ziarul National
VIDEO // Candu DEZVĂLUIE cum se va comporta Vlad Plahotniuc atunci când va sta la aceeași masă de NEGOCIERI cu Andrei Năstase și Maia Sandu


Spicherul Andrian Candu susține că nu-și propune să stea la o bere cu liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, sau la un pahar de vin cu președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, dar asta nu înseamnă că nu poate discuta cu cei doi despre formarea unei coaliții proeuropene după alegerile parlamentare de anul acesta. Mai mult, Candu dă asigurări că și liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, va trece peste acuzațiile aduse de Năstase și Sandu, deoarece „nu pune emoțiile” în prim-plan.

„Nu-mi propun să stau la o bere cu Andrei Năstase sau la un pahar de vin cu Maia Sandu. Asta ține de simpatii, de exemplu. Dar când e vorba de transformări, care nu sunt ușoare, prin care trebuie să trecem noi, atunci nu mai merg chestii ce țin de simpatii și antipatii”, a declarat vicepreședintele PD în cadrul unei emisiuni de la TVC 21.

În același context, Andrian Candu spune că mai sunt cazuri când vorbește cu ironie despre Andrei Năstase sau Maia Sandu, doar că aceste lucruri fac parte din așa-numita luptă politică și dezbateri politice.

„Asta nu înseamnă că, la un moment dat, Andrian Candu nu va avea înțelepciunea necesară să pună de o parte simpatiile, ironiile și să privească lucrurile în perspectiva formării unei guvernări proeuropene. Mă aștept că Maia Sandu și Andrei Năstase vor avea înțelepciunea necesară, inclusiv cea politică, ca să lase de-o parte sentimentele și emoțiile. Astfel, să ne așezăm și să discutăm cum guvernăm R. Moldova în următorii patru ani”, a subliniat sursa citată.

Oficialul a mai adăugat că Vlad Plahotniuc ar fi dispus să lase la o parte toate acuzațiile aduse de Năstase și Maia Sandu: „Domnul Plahotniuc e o persoană foarte chibzuită și înțeleaptă, care niciodată nu pune emoțiile pe prim-plan atunci când trebuie luate unele decizii. Niciodată emoțiile nu primează atunci când luăm decizii în echipă sau individual”.

În cadrul aceleiași emisiuni, Candu a reiterat că PD nu are cum să facă o coaliție postelectorală cu PSRM, deoarece cele două formațiuni au viziuni total diferite. „Noi vedem R. Moldova alături de UE și în UE într-o bună zi, iar ei nu văd asta. Eu văd o apropiere cu statele UE, inclusiv cu vecinii România și Ucraina, iar ei blamează România și Ucraina. Eu văd transformări ale R. Moldova într-un fel, iar ei văd altfel”.

De asemenea, Andrian Candu a mai spus că, cel mai probabil, alegerile parlamentare vor avea loc pe 25 noiembrie sau 2 decembrie 2018, chiar dacă legislația permite ca scrutinul să aibă loc și în martie 2019. „Cred că cel mai bine ar fi ca alegerile să aibă loc până la sărbătorile de iarnă, să reușim să intrăm în anumite discuții pentru formarea majorității parlamentare. Sper că la începutul anului viitor vom avea o majoritate parlamentară și un guvern funcțional”, a adăugat sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md