/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

La Cahul a fost inaugurată Capitala Tineretului 2018

missing
23 februarie 2018, ora 12:53

„Faptul că anume Cahul a fost ales din nou „Capitala Tineretului” denotă că tinerii din acest oraș sunt ambițioși, motivați și plin de idei, iar acest lucru nu poate decât să bucure”, a declarat secretarul de stat Radu Rebeja, în debutul evenimentului. De asemenea, demnitarul a subliniat importanţa deținerii titlului de „Capitala Tineretului”, menţionând că noul statut va aduce o mai mare vizibilitate mun. Cahul în plan național, dar şi noi angajamente.

Municipiul Cahul a fost desemnat Capitala Tineretului 2018 pe 12 august anul trecut, în cadrul evenimentului Ziua Internațională a Tineretului, marcat la Varnița. Programul „Capitala Tineretului” reprezintă o iniţiativă preluată din experienţa Forumului European de Tineret şi presupune selectarea unei localităţi din Republica Moldova, în cadrul căreia, pe parcursul unui an, sunt concentrate activităţile de tineret ale Autorităţii Publice Locale, ONG-uri regionale şi naţionale, organizaţiilor internaţionale, precum şi ale Autorităților Publice Centrale. Programul are ca misiune asigurarea creării oportunităţilor de dezvoltare multilaterală a tinerilor în vederea participării active a acestora în viaţa economică, socială şi culturală a ţării, dar și dezvoltarea localităților prin implicarea tinerilor.

Proiectul „Capitala Tineretului” se află la cea de-a VIII-a ediție, anterior acest statut a fost deținut de orașele: Ungheni – 2011, Cahul – 2012, Ialoveni – 2013, Soroca – 2014, Sângerei – 2015, Ialoveni – 2016, Varnița –2017.

Ediția 2018 a proiectului presupune realizarea a peste 25 de activități pentru tineret și este organizat cu sprijinul financiar al Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram