07:57:31 29.03.2024
Stiri

Spicherul Candu NU renunță la ideea de a solicita DESPĂGUBIRI de la Rusia pentru OCUPAREA Transnistriei: „Sunt deja discuții cu unele companii”

Politică 23.02.2018 12:00 Vizualizări1586 Autor: Ziarul National
Spicherul Candu NU renunță la ideea de a solicita DESPĂGUBIRI de la Rusia pentru OCUPAREA Transnistriei: „Sunt deja discuții cu unele companii”


Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a reiterat faptul că R. Moldova va acționa în judecată Federația Rusă și va cere despăgubiri pentru ocupația Transnistriei. În acest sens, Candu a precizat că autoritățile de la Chișinău au inițiat deja discuții prealabile pentru identificarea unei companii cu renume care să estimeze prejudiciul și să se ocupe de recuperarea acestuia.

„Compania aia încă nu are un nume, deoarece sunt discuţii prealabile cu mai multe companii. Nu sunt foarte multe companii în lume care pot să facă astfel de evaluări şi după asta să apere interesele tale, ale statului R. Moldova, în instanţa de judecată, în cazul de faţă la Haga”, a declarat Candu în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

Potrivit sursei citate, după ce va fi identificată compania internațională, se va purcede la evaluarea pagubelor. „E o chestie tehnică, nu sunt foarte multe companii care pot evalua astfel de pagube şi după aia să facă toată documentaţia necesară pentru a da în judecată Rusia şi a susţine interesele R. Moldova”, a precizat acesta.

Amintim că Andrian Candu a vorbit pentru prima dată despre faptul că R. Moldova ar putea cere despăgubiri de la Rusia într-un interviu pentru presa din Letonia. Atunci, spicherul a spus că pagubele provocate de Rusia prin ocuparea teritoriului din stânga Nistrului s-ar ridica la „miliarde de dolari”.

Autoritățile de la Moscova, prin intermediul viceministrului de Externe al Federaţiei Ruse, Grigori Karasin, au spus atunci că declarațiile lui Andrian Candu sunt „o provocare”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md