/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Directorul DIP, despre condițiile de detenție ale lui Filat și Mânzat

missing
23 februarie 2018, ora 11:24

„Nu am avut ocazia să merg în celulele în care se dețin aceste două persoane, dar vreau să vă zic cu toată responsabilitatea că ei beneficiază de condiții normale, adecvate, care satisfac necesitățile de detenție. Celulele sunt dotate cu minimum necesar, este acces la informație prin biblioteca penitenciarului, prin radio și televizor. Condițiile sanitare sunt satisfăcătoare. Nu numai acești deținuți, dar inclusiv ei, sunt vizitați de mai mulți reprezentanți ai organelor internaționale, inclusiv de avocatul poporului. Considerăm că facem față condițiilor minime de detenție și de asigurare a drepturilor omului”, a declarat Susan.

Cu privire la imaginile scurse în presă cu Valerian Mânzat, Suhan afirmă că a fost inițiată o anchetă de serviciu.

Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de detenție pentru abuz în serviciu și corupere pasivă, pornind de la un autodenunț al lui Ilan Șor în care acesta spunea că i-a oferit, pe timpul când Vlad Filat era premier, bani și cadouri în sumă de 250 de milioane de dolari în schimbul unor servicii guvernamentale. Vlad Filat pledează nevinovat.

Avocatul Valerian Mânzat a fost condamnat definitiv la nouă ani de închisoare. Dosarul în care a fost condamnat ține de înscenarea unui accident rutier, în urma căruia avocatul urma să încaseze peste trei sute de mii de lei de la o companie de asigurări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram