01:43:51 29.03.2024
Stiri

Ministrul Justiției propune REVOCAREA șefei DNA. REACŢIA lui Iohanis, românii ies în stradă

Știri 22.02.2018 20:47 Vizualizări2148 Autor: Ziarul National
Ministrul Justiției propune REVOCAREA șefei DNA. REACŢIA lui Iohanis, românii ies în stradă Gandul


Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat declanşarea procedurii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA, reţinând în sarcina acesteia 20 de „acte şi fapte de netolerat”. Printre acestea, Toader a menţionat ancheta în cazul OUG 13, refuzul de a se prezenta la audierile din Parlament, precum şi lipsa unei reacţii adecvate în cazul presupuselor abuzuri de la DNA Ploieşti.

Timp de 80 de minute, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat, în sinteză, raportul de 36 de pagini privind activitatea managerială la nivelul conducerii DNA, reţinând în sarcina Laurei Codruţa Kovesi 20 de „acte şi fapte de netolerat”, pentru care a cerut revocarea. „Prezentul raport însoţit de propunerea de revocare va fi transmis către secţia de procurori a CSM, precum şi către preşedintele României, pentru a analiza şi a decide în raport cu competenţele”, a afirmat ministrul Justiţiei.

Procedura de revocare presupune un aviz consultativ din partea Secţiei pentru Procurori a CSM, decizia finală urmând a fi luată de preşedintele României. Klaus Iohannis a anunţat săptămâna trecută că nu are motive pentru înlăturarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, însă aşteaptă raportul lui Tudorel Toader.

Reacţie de la Cotroceni

Imediat după conferinţa ministrului Justiţiei, preşedintele Klaus Iohannis a precizat, printr-un comunicat, că evaluarea sa privind activitatea DNA şi a conducerii acesteia diferă de cea a lui Tudorel Toader. Şeful statului şi-a reafirmat susţinerea faţă de Kovesi.

„Din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA şi având în vedere că evaluarea activităţii DNA şi a conducerii acestei instituţii de către Preşedintele României diferă de cea a Ministrului Justiţiei, se impune o analiză aprofundată a acestui document, care urmează să fie realizată la nivelul Administraţiei Prezidenţiale de către departamentele de specialitate. În repetate rânduri, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a declarat mulţumit de activitatea DNA şi a conducerii sale, punct de vedere pe care şi-l menţine în continuare”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Peste 300 de persoane protestează, la ora transmiterii ştirii, în faţa Palatului Victoria, după anunţul lui Tudorel Toader privind cererea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi.

Procedura de revocare din funcţie a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, declanşată joi seară de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, prevede un aviz consultativ din partea Secţiei pentru Procurori a CSM, decizia finală urmând a fi luată de preşedintele României.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md