/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Scandalul carității. Ali Sirikci a confirmat autenticitatea interceptării telefonice din investigația RISE

missing
22 februarie 2018, ora 18:56

Rise Moldova intrat în posesia unor înregistrări telefonice dintre Doina și Ali Sirikci în care proiectul este conturat ca o afacere în care fiecare actor își apără interesele financiare.

„- Pe viitor cât îi dăm, cinci?
– Cinci procente de toate și gata. Mai mult nu.
– Și de Alexandra da?
– Da, total. Noi adunăm suma integrală și când se face zece mii, îi dăm 10 mii, cinci mii – cinci mii. Ei acum trebuie să mărească sumele sau trebuie să găsească pacienți care au bani. Din ăștia tot îi dăm. Dacă s-a achitat 20 de milioane, din astea tot îi dăm”

Întrebarea era dacă în convorbirea telefonică prezentată în investigație este vocea Doinei și a Dvs și la ce se refereau acele 5 procente?, a fost întrebat Ali Sirikci.

Din partea mea puteți să-l numiți cum vreți, comisioane, procente, și în mai mult feluri. Dar vă dați seama că dacă sunteți căsătorită și cu soțul dumneavoastră când vorbiți toată ziua la telefon, și dacă faceți aceeași meserie, clar că o să aveți multe de vorbit. Și fiindcă noi suntem responsabili de Moldova avem și un buget de marketing pe care trebuie să-l alocăm în Moldova”, a afirmat Ali Sirikci, reprezentantul Medical Park în Moldova.

Inițial acesta a spus că în activitatea sa nu folosește banii platformei caritate.md, acest fapt însă nu este clar din răspunsul lui la întrebări.

Dacă RISE a dat în subiectul acesta convorbirea noastră, clar că dumneavoastră o să mă întrebați dacă noi dăm mită. Noi nu dăm, adică noi nu folosim banii din caritate. Noi folosim banii noștri”, susține Ali Sirikci, reprezentantul Medical Park în Moldova.

Platforma caritate.md banii donați îi dă direct la clinică s-au îi transferă prin compania dvs. Din Moldova? Clar răspuns vă rog”, a întrebat jurnalista TV8.

95 la sută, ceea ce ține de serviciile medicale transferă la Clinică, dar pentru restul cheltuielilor, pentru că pacienții nu doar are nevoie de servicii medicale, mai are nevoie și de medicamente aparte”, spune Ali Sirikci, reprezentantul Medical Park în Moldova.

Adică 5 la sută rămân la compania dumneavoastră?, a precizat jurnalista.

Nu, nu, nu… nu întoarce așa. Eu îți dau estimativ o sumă. Din toate transferurile făcute toată clinica poate dintre ei 5 la sută doar sau 5 la sută sună periculos deja în Moldova să pronunți. Între 5 și 10 la sută, a fost făcut transferul către Media PH International”, a explicat Ali Sirikci, reprezentantul Medical Park în Moldova.

Reamintim că în investigația RISE fondatorii Caritate.md sunt acuzați că ar fi intrat în cârdășie cu reprezentanții „Medical Park” în Moldova și, în schimbul unui comișion, findația de caritate recomanda pacienților clinica din Turcia. Atât reprezentanții „Caritate.md”, cât și cei ai clinicii din Turcia resping acuzațiile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram